titkarsag@beledhivatal.eu |  Dátum: 2018.09.24.  | Névnap: Gellért   | Akadálymentésített oldal

Beled város középületeinek energetikai korszerűsítése

















Pályázati konstrukció TOP-3.2.1-15 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése”
Projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00033
Projekt címe: Beled város középületeinek energetikai korszerűsítése
Kedvezményezett neve: Beled Város Önkormányzata
 
Kedvezményezett címe: 9343 Beled, Rákóczi utca 137.
 
Elnyert támogatás: 76 299 528 forint
 
Támogatás intenzitása: 100%
 
Finanszírozó alap: ERFA
 
Projekt célja és tartalma:
 
Beled Város Önkormányzata az Általános Iskolai konyha és a Polgármesteri Hivatal épületeinek energetikai korszerűsítését tervezi.
A fejlesztés Beled Város két meghatározó épületét érinti, így a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás érhető el a települési önkormányzat éves költségvetésében. Az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is okoz, illetve növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.
A megoldandó probléma a konyha és a polgármesteri hivatal épületeinek energetikai fejlesztése. Jelenlegi állapotában az épületek nem felelnek meg a hatályos energetikai elvárásoknak. Energetikai minőség szerinti besorolása a konyha EE (átlagos), a polgármesteri hivatal GG (átlagost megközelítő. Az épületek üzemeltetési költségei meghatározó részét képezik az önkormányzat éves költségvetésének, ezért a fejlesztés gazdaságilag indokolt. A fejlesztés eredményeként az energetikai besorolása az épületeknek eléri majd mindkét esetben a CC (korszerű) szintet.
A projekt választott intézkedései a Hiteles energetikai tanúsítványokban szereplő korszerűsítési javaslatok alapján készültek.
A hivatal épülete a település központjában található, két szintes részben alápincézett, kontyolt nyeregtetős, hagyományos szerkezetű. Az építtető az energetikai hatékonyságot a külső homlokzat, pince és padlásfödém szigetelésével, valamint napelem elhelyezésével szeretné megnövelni.
A fejlesztést során az épület akadálymentesen megközelíthetővé válik. Az épület hátsó udvarában akadálymentes parkoló épül, majd rámpán keresztül, új hátsó bejáraton át juthatunk az épületbe, ahol egy akadálymentes mosdó és wc kerül kialakításra a bejárat közelében.
Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága
Projekt zárása: 2019.06.30.