titkarsag@beledhivatal.eu |  Dátum: 2024.07.17.  | Névnap: Endre   | Akadálymentésített oldal


Elnyert Pályázatok

Tegyünk együtt az egészségedért!

 


SZAKMAI BESZÁMOLÓ
EFOP-1.5.2-16-2017-00023
Beled és térsége humán szolgáltatások fejlesztése
 
PROGRAMELEM:        A lakosság egészségmagatartásának fejlesztését célzó közösségi egészségnevelési és egészségfejlesztési programok

IDEJE:                          2019. 10. 12. 1400 - 1800

HELYSZÍNE:                 Városi Sportcsarnok, Beled, Vásártér u. 2.

A TEVÉKENYSÉG SZAKMAI TARTALMA:        
A program fő célja az egészséges életmód további népszerűsítése volt, az egészségnevelési és egészségfejlesztési sorozatban ezúttal már a negyedik rendezvényre került sor. Először az egészséges életmódról beszélgettek a résztvevők Béres Alexandrával, és hasznos gyakorlati tanácsokat kaptak tőle. A bevezető beszélgetés után a fitnesz edzőnő meg is mozgatta a közönséget, egy kellemes aerobik tréningen vehettünk részt. A rendezvény második felében jóga foglalkozás zajlott, majd az oktatóval beszélgettek az érdeklődők a jóga hasznáról, hatásáról. Egész délután folyamatosan lehetett szűrővizsgálatokon részt venni: ér-, testzsír-, testtömegindex-, vércukor- és koleszterinvizsgálat volt, továbbá különböző egészséges ételekből kóstolhattak a jelenlévők.

CÉLCSOPORT:             25 év alatt/ vagy pályakezdők, GYES/GYED-ről visszatérő anyák, 50 év feletti személyek, gyermeküket egyedül nevelő szülők

MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZERTANA:      A projekt megvalósítása során jól látható helyen helyeztük el a kötelező kommunikációs elemeket tartalmazó táblát. A plakát (mely egyben a meghívó is volt) szintén tartalmazta a kötelező kommunikációs elemeket. Az említett plakátokat a város frekventált helyein helyeztük ki, továbbá minden internetes és közösségi oldalon megjelentettük, hogy minél szélesebb körben tájékozódjon a célcsoport a programunkról.
A résztvevők örömmel vették a lehetőséget, hogy egy híres fitnesz edzővel sportolhatnak, és életmódjukkal kapcsolatban hasznos tanácsokat kapnak. Nagy volt az érdeklődés a jóga, valamint a szűrővizsgálatok és az egészséges ételek iránt is.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA:             40 fő

Képek: