titkarsag@beledhivatal.eu |  Dátum: 2024.07.17.  | Névnap: Endre   | Akadálymentésített oldal


Elnyert Pályázatok

Közelebb egymáshoz!

 


SZAKMAI BESZÁMOLÓ
EFOP-1.5.2-16-2017-00023
Beled és térsége humán szolgáltatások fejlesztése

Programelem:
A helyi nemzetiségek, különböző kultúrák támogatásának és párbeszédének támogatása

IDEJE: 2019. 05. 01.

HELYSZÍNE: Piactér, Beled

A TEVÉKENYSÉG SZAKMAI TARTALMA:
A közönség először két neves szlovák előadótól hallhatott szlovák és magyar népdalokat, nótákat, majd a Gradisce Horvát Kulturális Egyesület (Szentpéterfa) révén a magyar és a horvát kultúrával ismerkedhettünk a zenén és a táncon keresztül. Az előadások közben sok információval is gazdagodtunk, valamint a végén mi is kipróbálhattunk néhány egyszerű tánclépést.
A megjelenteket pogácsával és üdítővel vendégeltük meg.

CÉLCSOPORT: Beled város lakossága

MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZERTANA:
A projekt megvalósítása során jól látható helyen helyeztük el a kötelező kommunikációs elemeket tartalmazó táblát. A plakát (mely egyben a meghívó is volt) szintén tartalmazta a kötelező kommunikációs elemeket. Az említett plakátokat a város frekventált helyein helyeztük ki, továbbá minden internetes és közösségi oldalon megjelentettük, hogy minél szélesebb körben tájékozódjon a célcsoport a programunkról.
Ez volt az első abból a zenés kulturális rendezvénysorozatból, amelyek során a lakosság megismerheti a környéken élő nemzetiségek hagyományait, szokásait, történelmét. A szlovák és magyar nyelven előadott dalok közben sok érdekes információt kaptunk a dalok történetéről, a szlovák kultúráról, az ottani népszokásokról, hagyományokról. A horvát nemzetiségű táncosok szintén beszéltek a népcsoport kultúrájáról, bemutatták a különböző népviseleti ruhákat, meséltek a táncokhoz kapcsolódó szokásokról.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: 40 fő

Képek: