titkarsag@beledhivatal.eu |  Dátum: 2024.07.17.  | Névnap: Endre   | Akadálymentésített oldal


Elnyert Pályázatok

Hangolódjunk az egészségre, avagy az egészséges életvitel!
 
SZAKMAI BESZÁMOLÓ
EFOP-1.5.2-16-2017-00023
Beled és térsége humán szolgáltatások fejlesztése

PROGRAMELEM:
A helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítése

IDEJE: 2019. 06. 08. 1400 - 1800

HELYSZÍNE:     Művelődési Ház Beled, Vásártér utca 2/1. és
BSE pálya, Beled, Vásártér u. 14.

A TEVÉKENYSÉG SZAKMAI TARTALMA:
Nagyon színes programmal vártuk a résztvevőket:
Elsőként egy olyan, eddigi munkásságában hiteles, interneten ismertté vált előadót kerestünk, egészséges életmód és ételek témában, aki önmaga is édesanya. Az ő feladata volt tanácsokat adni, hogyan maradjanak fittek az anyukák. Ő Farkas-Halász Éva blogger írónő. Előadásának címe: "Anyaként is fitten". Azzal kapcsolatban is tudott jó tanácsokat adni az érdeklődőknek, hogyan készítsünk egészséges ételeket gyermekeink mellett, egyszerű és költséghatékony alapanyagokból. Az előadónő néhány vállalkozó szellemű jelenlévővel együtt el is készített egy ételt.
Ezután következett egy gyermekműsorokat előadó csoport, akik játékosan mutatták be a gyerekeknek és szüleiknek, hogyan lehet egészségesen élni. Ők a RépaRetekMogyoró együttes. Műsoruk segített megmutatni a kisgyermekes édesanyáknak, hogyan vegyék rá gyermekeiket az egészséges életmódra
Nagy László, holisztikus táplálkozási referens, egészségmentor arról beszélt, hogyan hatnak testünkre a lelki világunk problémái, továbbá ismertette a dohányzás káros hatásait.
Szintén nagyon érdekes volt a Fényes vendéglő látványkonyhája, ahol különböző egészséges ételeket kóstolhattunk (pl. hajdina/ köles hallal/ húsokkal, zöldfűszeres és zöldséges ételek).
A rendezvény ideje alatt folyamatosan dolgozott Földi Beáta gyógymasszőr, aki a fizikai és szellemi egészség megőrzéséről beszélt, és azok megtartásához, a testi-lelki egyensúly eléréséhez masszázzsal járult hozzá. Nagyon népszerű volt ez a program is.
A megjelenteket az ételkóstolókon kívül pogácsával és üdítővel vendégeltük meg.
Egy másik helyszínen az érdeklődők labdarúgó mérkőzést tekinthettek meg.
 
CÉLCSOPORT: 25 év alatt/ vagy pályakezdők, GYES/GYED-ről visszatérő anyák, 50 év feletti személyek, gyermeküket egyedül nevelő szülők

MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZERTANA:
A projekt megvalósítása során jól látható helyen helyeztük el a kötelező kommunikációs elemeket tartalmazó táblát. A plakát (mely egyben a meghívó is volt) szintén tartalmazta a kötelező kommunikációs elemeket. Az említett plakátokat a város frekventált helyein helyeztük ki, továbbá minden internetes és közösségi oldalon megjelentettük, hogy minél szélesebb körben tájékozódjon a célcsoport a programunkról.
Az előadások, bemutatók interaktívak voltak, a nézők együtt főzhettek az előadókkal és természetesen meg is kóstolhatták az elkészült ételeket. Megértették, miért olyan fontos odafigyelni egészségünkre. Meggyőződhettek arról, hogy könnyen és költséghatékonyan megoldható az egészséges ételek elkészítése.
A gyógymasszázs és a labdarúgó mérkőzés által az egészséges életmód további fontos részeire hívtuk fel a célcsoport figyelmét.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: 200 fő

Képek: