titkarsag@beledhivatal.eu |  Dátum: 2024.07.17.  | Névnap: Endre   | Akadálymentésített oldal


Elnyert Pályázatok

Ha nem hagyod játszani, az életét veszed el a gyereknek!
 SZAKMAI BESZÁMOLÓ
EFOP-1.5.2-16-2017-00023
Beled és térsége humán szolgáltatások fejlesztése

Programelem:
Család és gyermekjóléti szolgálatok prevenciós szerepének megerősítése érdekében indított, preventív jellegű programok

IDEJE: 2019. 04. 17.

HELYSZÍNE: BÁMK Művelődési Ház, Beled

A TEVÉKENYSÉG SZAKMAI TARTALMA:
Dr Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő előadást tartott a gyerekjogokról, a digitális veszélyekről, a szülő szerepéről a gyermek jogainak védelmében.
Kifejtette, hogy minden gyereknek joga van a játékhoz. Ez ugyanolyan alapjog, mint az iskolába járás, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés vagy az erőszaktól való védelem. A játék az életet jelenti a gyerekeknek, mert szabad játék nélkül elképzelhetetlen az egészséges fejlődés, a megfelelő fizikai-, társas- és érzelmi jóllét.

CÉLCSOPORT:
A humán közszolgáltatásokban dolgozók, illetve a potenciális alkalmazottak és helyi érintett szülők.

MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZERTANA:
A család – és gyermekjóléti szolgáltatás munkavállalói is részt vettek az előadáson, továbbá a helyi szülők is bevonásra kerültek a programba, mellyel célunk a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás minőségének javítása a kölcsönös információ megosztásnak köszönhetően.
A projekt megvalósítása során jól látható helyen helyeztük el a kötelező kommunikációs elemeket tartalmazó táblát. A plakát (mely egyben a meghívó is volt) szintén tartalmazta a kötelező kommunikációs elemeket. Az említett plakátokat a város frekventált helyein helyeztük ki, továbbá minden internetes és közösségi oldalon megjelentettük, hogy minél szélesebb körben tájékozódjon a célcsoport a programunkról.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: 144 fő

Képek: