titkarsag@beledhivatal.eu |  Dátum: 2024.07.17.  | Névnap: Endre   | Akadálymentésített oldal


Elnyert Pályázatok

Fitten egészségesen


 


SZAKMAI BESZÁMOLÓ
EFOP-1.5.2-16-2017-00023
Beled és térsége humán szolgáltatások fejlesztése
 
PROGRAMELEM:        A lakosság egészségmagatartásának fejlesztését célzó közösségi egészségnevelési és egészségfejlesztési programok

IDEJE:                          2019. 09. 14. 1400 - 1800

HELYSZÍNE:                 Beledi ÁMK Művelődési Ház, rendezvénysátor, Beled, Vásártér u. 2/1

A TEVÉKENYSÉG SZAKMAI TARTALMA:        
Ez a program a sportválasztást támogató szabadidős rendezvény volt, ugyanakkor az édesanyák „kicsinosítása” egészségük, illetve testi- lelki egyensúlyuk megőrzése érdekében, továbbá a hátrányos helyzetű csoportok fizikai aktivitásra való ösztönzése. Olyan kérdésekre kaptunk választ, mint például hogyan maradhatunk fittek édesanyaként, hogyan nevelhetjük egészséges életmódra gyermekeinket, vagy hogyan éljünk sportos életet, ha nincs időnk elmenni csoportos sportfoglalkozásra.
Temesvári Andrea teniszezőnő tartott a fenti témában előadást, amely beszélgetéssel, majd teniszezéssel folytatódott. A továbbiakban Maminbaba, Kangoo és gerinctorna kipróbálására volt lehetőség. Mindegyik program interaktív volt abban az értelemben, hogy az edző beszélgetett is a résztvevőkkel, személyre szabott jó tanácsokkal látva el őket. Amíg a szülők tornáztak vagy éppen beszélgettek az edzőkkel, addig a gyermekeket arcfestéssel és tetoválással szórakoztattuk. A résztvevők nagyon aktívak voltak, örültek a lehetőségnek, jól érezték magukat, hiszen az időjárás is kedvezett programunknak.

CÉLCSOPORT:             25 év alatt/ vagy pályakezdők, GYES/GYED-ről visszatérő anyák, 50 év feletti személyek, gyermeküket egyedül nevelő szülők

MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZERTANA:
A projekt megvalósítása során jól látható helyen helyeztük el a kötelező kommunikációs elemeket tartalmazó táblát. A plakát (mely egyben a meghívó is volt) szintén tartalmazta a kötelező kommunikációs elemeket. Az említett plakátokat a város frekventált helyein helyeztük ki, továbbá minden internetes és közösségi oldalon megjelentettük, hogy minél szélesebb körben tájékozódjon a célcsoport a programunkról.
A résztvevők örömmel vették a lehetőséget, hogy olyan sportot próbálhatnak ki, amire eddig még nem volt lehetőségük, és életmódjukkal kapcsolatban hasznos tanácsokat kapnak.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA:             40 fő

Képek: