titkarsag@beledhivatal.eu |  Dátum: 2024.07.17.  | Névnap: Endre   | Akadálymentésített oldal


Elnyert Pályázatok

Egészségre Fel!
 

SZAKMAI BESZÁMOLÓ
EFOP-1.5.2-16-2017-00023
Beled és térsége humán szolgáltatások fejlesztése


PROGRAMELEM:
A helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítése

IDEJE: 2019. 06. 08. 1000 - 1400

HELYSZÍNE: Rendezvénysátor, Beled, Vásártér utca 2/1.

A TEVÉKENYSÉG SZAKMAI TARTALMA:
Nagyon színes programmal vártuk a résztvevőket:
Először könnyű bemelegítő edzést tartottunk Katus Attilával, aki több éve emberek testi egészségével foglalkozik, médiából is ismert fitnesz edző.
A „Maradjunk egészségesek!” című beszélgetés adott keretet a rendezvénynek. 4 fő, a célcsoport által a médiából is ismert hazai személyiség, akik már életmódot váltottak, adták át tapasztalataikat a rendezvény résztvevőinek. A rendezvénysátorban, külön a számukra fenntartott helyen, a kisszínpadon 4 órában álltak az érdeklődők rendelkezésére. A következő témákról beszéltek:
            Hogyan mutatnak példát a „sztárok”?
            Milyen lehet hosszú évek óta leszokni a dohányzásról?
            Hús nélkül is lehet élni?
            Egészségesebb így a táplálkozás?
            Hogyan pótoljuk a fehérjét a szervezetből?
Közreműködtek: Peller Mariann színésznő, Cseke Katinka színésznő, Buday Péter sztárszakács és Csocsesz.
Az egészséges ételek fogainkra gyakorolt hatásáról tartott előadást Dr. Takács Dávid fogorvos.
A fent említett témákon kívül természetesen a résztvevők más, szintén az egészséges életmódot érintő kérdéseire is válaszoltak, tanácsokat adtak.
A rendezvény ideje alatt ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők: Látásvizsgálat, zöld hályog, szürke hályog mérés, hallásvizsgálat, testzsír, vércukor és koleszterinszint mérés

CÉLCSOPORT: 25 év alatt/ vagy pályakezdők, GYES/GYED-ről visszatérő anyák, 50 év feletti személyek, gyermeküket egyedül nevelő szülők

MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZERTANA:
A projekt megvalósítása során jól látható helyen helyeztük el a kötelező kommunikációs elemeket tartalmazó táblát. A plakát (mely egyben a meghívó is volt) szintén tartalmazta a kötelező kommunikációs elemeket. Az említett plakátokat a város frekventált helyein helyeztük ki, továbbá minden internetes és közösségi oldalon megjelentettük, hogy minél szélesebb körben tájékozódjon a célcsoport a programunkról.
Az előadások, bemutatók interaktívak voltak, a nézők együtt főzhettek az előadókkal és természetesen meg is kóstolhatták az elkészült ételeket. Megértették, miért olyan fontos odafigyelni egészségünkre. Meggyőződhettek arról, hogy könnyen és költséghatékonyan megoldható az egészséges ételek elkészítése.
A résztvevők örömmel vették a lehetőséget, hogy híres emberekkel tornázhatnak, főzhetnek, beszélhetnek, s mindez motivációt jelent számukra, hogy tegyenek valamit az egészségükért.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA: 200 fő

Képek: